MAking of Koe-man

Jörgen Scholtens is regisseur van (korte) fictie films en tv series. Hij vertelt met zijn films alledaagse verhalen met een absurde inslag. Zo word je meegenomen in een wonderlijke wereld vol magisch realisme. Een koe die bevalt van een mens, een zeemeermin in een rolstoel of een pedante achtergrondzanger uit de film Grease die een masterclass komt geven aan een Fries theatergezelschap. Het komt allemaal voorbij.

In 2018 behaalde Jörgen successen met de films KOE-MAN, Viswijf en Masterclass bij het 48hour filmproject. Deze films kregen in totaal 20 prijzen waaronder drie maal die van beste film. Masterclass werd bovendien geselecteerd voor de vertoning in de short film corner op het Cannes filmestival.

In 2019 maakt Jörgen met Koekoek! zijn officiële debuutfilm. Deze korte film over een man in een koekoeksklok - gespeeld door Frank Lammers - is gemaakt in het kader van De Ontmoeting (www.ditisdeontmoeting.nl). Samen met scenarist Pepijn van Weeren ontwikkelde hij het script die gerealiseerd werd met de hulp van VIDEOLAND en DOXY. De film werd geselecteerd voor de debuutcompetitie op het Nederlands Filmfestival en is onderdeel van de selected Dutch shorts van 2020 - dit is de selectie van de beste Nederlandse korte films van het afgelopen jaar.

Jörgen deed ook de regie de pilot van de comedy-serie De Bierkoerier, welke momenteel in prè-productie is bij Zooming Media.

 

Jörgen is sinds 2011 actief voor Omrop Fryslân, waar hij set-ervaring op deed als acteurscoach en regie-assistent bij verschillende dramaseries. Hij deed een bijdrage aan de series I.k. 1 & 2, De Ùtflecht, De Koers en Bosk.

Verkort CV Film & TV

 

Regisseur

2019 Koekoek! - Korte film (debuutcompetitie NFF 2019)

2019 Winterzeit! - Korte film (publieksprijs 48Hour Eindhoven)

2018 Masterclass - korte film (best film 48hour Leeuwarden)

2018 KOE-MAN - korte film (best film 48hour Nijmegen)

2018 Toen de familie Kooistra hun tv kwijt raakte - korte film

2018 Viswijf - korte film (best film 48hour Amsterdam)

2017 Toen Eefje de Vos in een boom klom - Korte film

2015 De Bierkoerier - Comedy Pilot

2015 Le Holme ve' edan - korte film

2014 Broekloos - korte film

 

In andere functie

2016 Bosk - tv-serie (regie-assistent en acteercoach)

2015 De Koers - tv-serie (casting Director)

2014 De Ùtflecht tv-serie (casting Director & acteercoach)

2012 I.K. 2 - Wyn en Wetter - tv-serie (acteercoach)

2011 I.K. - tv-serie (Regie-assistent en acteercoach)

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • White LinkedIn Icon

© 2018 Jörgen SCholtens