top of page

Na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest als acteur sta ik sinds 2017 op de set als regisseur. Ik schrijf en ontwikkel tragikomische films voor een breed publiek. Mijn doel is om verhalen te vertellen die op de lachspieren werken, maar net zo goed weten te ontroeren. Ik zoek naar het gebied waar komedie en tragiek complementair aan elkaar zijn. 

 

Na het maken van meerdere winnende films voor het 48Hour Filmproject, maakte ik met de korte film Koekoek! mijn officiële filmdebuut; een korte film over een man (Frank Lammers) die in een koekoeksklok woont. De short werd breeduit gewaardeerd en viel in de prijzen op meerdere internationale filmfestivals. Koekoek! reflecteert op repetitief werk en vereenzaming door digitalisering. Net als in mijn andere films probeer ik met absurdisme actuele onderwerpen aan de kaak stellen.

 

Mijn films hebben een kenmerkende visuele style. Geïnspireerd door de films van o.a. de Coen Brothers en Yorgos Lanthimos poog ik met sfeervol production design en een strakke cinematografie authentieke werelden te creëren, passend bij de verhalen.

 

Ik merk dat mijn acteerachtergrond van grote waarde is, als ik op de set sta als regisseur. Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om tot geloofwaardig en origineel spel te komen. In acteursregie zie ik dan ook een mooie uitdaging om zowel ervaren als beginnende acteurs met minimale aanwijzingen tot het gewenste resultaat te regisseren.

 

De stap naar het grote publiek werd gezet dankzij talentontwikkelingsprogramma Onze straat van de NPO. Hier ontwikkelde ik de misdaadkomedie Little Amsterdam, waarin de eenzame Lenie (Anneke Blok) tegen haar zin bestempeld wordt als verzetsleider tegen het massatoerisme. In 2022 maakte ik voor Videoland met Vaders en Zonen mijn speelfilmdebuut. Een film over twee bonkige broers (Fedja van Huêt en Guido Pollemans), die een man uit het verzorgingshuis plukken om hun pas overleden vader te vervangen, zodat ze zijn pensioen kunnen behouden.

De pers over Onze straat: Little Amsterdam (2021)

 

“Een heerlijk Warmerdammeriaans plot vol absurditeiten en macabere humor”  | Trouw, Maaike Bos

“Geestige misdaadkomedie (…) met een goed doortimmerd script”    | NRC, Wilfred Takken

 

De pers over Vaders en Zonen (2022)

 

“ Dat de film doet denken aan de zwarte humor van de excentrieke gebroeders Coen en de Deen Anders Thomas Jensen en daarmee prettig ingaat tegen de Hollandse gezapigheid, verdient alleen al lof”  **** | AD, Gudo Tienhooven 

" Een sterk debuut van Jörgen Scholtens" | GIDS.TV, Niels van Arkel

 

Verkort CV regisseur Film & TV

2022 Vaders & Zonen - Speelfilm 80 min. Videoland

2021 Little Amsterdam - Onze Straat film, 50 min. BNNVARA
2021 MUZE - Winnaar 48hour filmproject 2021 Wereldwijd

2019 Koekoek! - o.a. Beste Europese korte film Imagine FF

2019 Winterzeit! - Publieksprijs 48Hour Eindhoven

2018 Masterclass - Winnaar 48hour filmproject Leeuwarden

2018 KOE-MAN - Winnaar 48hour filmproject Nijmegen

2018 Toen de familie Kooistra hun tv kwijt raakte - korte film

2018 Viswijf - Winnaar 48hour filmproject Amsterdam

2017 Toen Eefje de Vos in een boom klom - Korte film

2015 De Bierkoerier - Comedy Pilot, i.s.m. Zooming Media

 

In andere functie voor tv-series bij Omrop Fryslân

2016 Bosk- Regieassistent & Acteercoach

2015 De Koers - Casting Director

2014 De Ùtflecht - Casting Director & Acteercoach

2012 I.K. 2 - Wyn en Wetter - Acteercoach

2011 I.K. - Regieassistent en Acteercoach

bottom of page